Χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να παρέχουμε μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στο website μας. Με την πλοήγησή σας στο site θεωρούμε ότι συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.

Πατάτες Πενταράτες

Posted by teohor 16/05/2017 0 Comment(s)

Ένα φαγητό από την Νάξο, ένα φαγητό που παντρεύει την πατάτα με το κρεμμύδι, εδώ σε παρασκευή (φωτογραφίες και κείμενο) από τον εξάδελφο Γεώργιο Χωριανόπουλο.

 

1. Διαλέγουμε μικρές φρέσκες πατάτες

 

 

2. Αφού τις πλύνουμε καλά τρίβοντας τες με το σφουγγάρι της κουζίνας και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε τι κόβουμε ροδέλες (πεντάρες).

 

 

3. Καθαρίζουμε ξερά κρεμμύδια ...

 

 

4. ...και τα ψιλοκόβουμε όπως στη σαλάτα. Μπορούμε να προσθέσουμε και μια δυο ψιλοκομένες καυτερές πιπεριές (η καθ' εαυτού συνταγή)

 

 

5. Στραγγίζουμε τις πατάτες...

 

 

6. ...και τις ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι που έχει κάψει το λάδι.

 

 

7. Στα 3/4 του χρόνου τηγανίσματος της πατάτας προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

 

 

8. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να τηγανιστεί με τις πατάτες

 

 

9. Τις γυρίζουμε συχνά να ψηθεί και να μαραθεί καλά το κρεμμύδι. Προσοχή να μην αλατίσουμε πριν τις πατάτες για να μην διαλύονται εύκολα στο ανακάτεμα. Στο τέλος θα προσθέσουμε και μπόλικο πιπέρι.

 

 

10. Εδώ να πούμε καλή σας όρεξη!!!

 

- See more at: http://mesimeriano.gr/eshop/index.php?route=journal2/blog/post&journal_blog_post_id=4#sthash.ddInpiv3.dpuf

Leave a Comment